Στηρίζουμε την αποκέντρωση.

Δημιουργούμε ζωντανές κοινότητες, στα Ψηλά Βουνά.

Greek mountain village, Kalarrytes, on Tzoumerka mountains, Epirus, Greece

Ο Στόχος μας

Η υποστήριξη και η δημιουργία υποδομών για ανθρώπους που ζουν, παράγουν και δημιουργούν σε ορεινές περιοχές, σε πολιτιστικούς συλλόγους και ορεινούς δήμους, αλλά και για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στα ορεινά της χώρας.

Το Όραμά μας

Η αξιοβίωτη ολοκληρωμένη ανάπτυξη και η επανακατοίκηση των ορεινών περιοχών.

Αποκέντρωση

Στηρίζουμε όσους επιθυμούν να μετοικήσουν στα βουνά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και όσους ονειρεύονται να ξαναζωντανέψει το χωριό τους.

Αλληλέγγυος Τουρισμός

Δημιουργούμε τις συνθήκες και τις υποδομές όπου ντόπιοι και επισκέπτες ενώνουν τις δυνάμεις τους, αναπτύσσουν δεσμούς, γιορτάζουν τον πολιτισμό και καλλιεργούν μαζί μια ακμάζουσα και ισχυρή κοινότητα.

Εκπαίδευση

Ενδυναμώνουμε τις ικανότητες όσων δρουν και παράγουν στις ορεινές περιοχές μέσω εξειδικευμένων υπηρεσιών κατάρτισης και οργανώνουμε εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη φύση και το περιβάλλον.

Food Hub

Αναπτύσσουμε και προωθούμε ένα λειτουργικό μοντέλο Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Ορεινής Παραγωγής στα πρότυπα της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας (ΚΥΓ), έχοντας στο επίκεντρο τους παραγωγούς ορεινών περιοχών, αλλά και προϊόντα φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

των δασών στην Ελλάδα βρίσκεται σε ορεινές περιοχές
0 %
της συνολικής έκτασης της Ελλάδας είναι Βουνά
0 %

Τα Ψηλά Βουνά σε αριθμούς

των νέων ορεσίβιων στην Ευρώπη θέλει να παραμείνει στα βουνά για την ποιότητα ζωής και την εγγύτητα στη φύση.
0 %
των καταναλωτών θεωρούν τα προϊόντα ορεινής παραγωγής φιλικά προς το περιβάλλον
0 %

Γίνε μέλος

Γίνε μέλος μιας μεγάλης κοινότητας αλληλουποστήριξης, επωφελήσου από τις υπηρεσίες μας και απόκτησε ενεργή συμμετοχή στην επανακατοίκηση των ορεινών περιοχών.

Στήριξε το σκοπό μας

Βοήθησέ μας να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη κοινότητα ανθρώπων που ζουν, παράγουν και δημιουργούν στα βουνά με κύριο σκοπό την επανακατοίκηση των ορεινών περιοχών. Πρόσφερε ό,τι αισθάνεσαι.

Είσοδος μέλους

Προϊόν ορεινής παραγωγής

Η ένδειξη ποιότητας «προϊόν ορεινής παραγωγής» επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες ενός προϊόντος, που παράγεται σε ορεινές περιοχές, με δύσκολες φυσικές συνθήκες.

Η αναγνώριση αυτή αποτελεί πλεονέκτημα τόσο για τους γεωργούς όσο και για τους καταναλωτές. Επιτρέπει την καλύτερη διάθεση του προϊόντος στην αγορά από πλευράς των γεωργών, αλλά επίσης εξασφαλίζει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά είναι σαφή στον καταναλωτή.

  • Προϊόντα: Γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα.
  • Προδιαγραφές: Οι πρώτες ύλες και οι ζωοτροφές προέρχονται από ορεινές περιοχές. Για τα μεταποιημένα προϊόντα, η παραγωγή θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης στις εν λόγω περιοχές.

 

Έκθεση: Επισήμανση των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων ορεινής γεωργίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο