Αρχική | Δίκτυο

Δίκτυο

Συλλογικό πνεύμα

Με επίκεντρο την Ήπειρο, το Δίκτυο μας εξαπλώνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα με σκοπό να αναδείξει και να υποστηρίξει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, αυτόν της ζωής στα βουνά.

Χάρτης του Δικτύου μας

Το Δίκτυο μας

Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός ομότιμου, πιο δίκαιου διατροφικού συστήματος για όλους

Συνεργαζόμενοι φορείς

P2P Lab

Το P2P Lab είναι μια διεπιστημονική ερευνητική συλλογικότητα που επικεντρώνεται στα κοινά και την τεχνολογία. Χρησιμοποιώντας συμμετοχικές μεθόδους, σχεδιάζει έργα και δημιουργεί «χώρους» για δημιουργική αλλαγή και εναλλακτικές λύσεις βασισμένες στα κοινά.
Περισσότερα

WOW SCE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum
Περισσότερα

Κοινέργεια

Η ΚΟΙΝΕΡΓΕΙΑ είναι μία μη-κερδοσκοπική ενεργειακή κοινότητα με σκοπό την παραγωγή και διαχείριση καθαρής και φθηνής ενέργειας για νοικοκυριά και τοπικές επιχειρήσεις.
Περισσότερα

Φορείς στους οποίους συμμετέχουμε

Tzoumakers

Οι Τζουμέικερς είναι ένα ανοιχτό εργαστήριο στο οποίο μια κοινότητα ανθρώπων συνεργατικά σχεδιάζει και κατασκευάζει εργαλεία για αγροτική παραγωγή μικρής κλίμακας.
Περισσότερα

Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Ηπείρου - Κοινό Κ.Αλ.Ο

Η Ένωση είναι ένας φορέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη και διεύρυνση του τομέα της Κ.ΑΛ.Ο για οποιασδήποτε μορφής επιχειρήσεων δραστηριοποιούνται και εντάσσονται θεσμικά και νομικά σε αυτόν.
Περισσότερα

Είσοδος μέλους

Προϊόν ορεινής παραγωγής

Η ένδειξη ποιότητας «προϊόν ορεινής παραγωγής» επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες ενός προϊόντος, που παράγεται σε ορεινές περιοχές, με δύσκολες φυσικές συνθήκες.

Η αναγνώριση αυτή αποτελεί πλεονέκτημα τόσο για τους γεωργούς όσο και για τους καταναλωτές. Επιτρέπει την καλύτερη διάθεση του προϊόντος στην αγορά από πλευράς των γεωργών, αλλά επίσης εξασφαλίζει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά είναι σαφή στον καταναλωτή.

  • Προϊόντα: Γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα.
  • Προδιαγραφές: Οι πρώτες ύλες και οι ζωοτροφές προέρχονται από ορεινές περιοχές. Για τα μεταποιημένα προϊόντα, η παραγωγή θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης στις εν λόγω περιοχές.

 

Έκθεση: Επισήμανση των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων ορεινής γεωργίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο